28. marts, 2024, Ceturtdiena

Ginta, Gunda, Gunta

skatīties video
Jaunākais video no youtube.com

VI Starptautiskais Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāls

17.04.2015 07:21

2015. gada vasarā Salacgrīvā būs jau sestais starptautiskās klasikās mūzikas festivāls. Šī festivāla organizētājs ir Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla fonds, kura dibinātājs ir festivāla dibinātājs, idejas autors, Virtuozi Moskvi un Mocart Kvartet pirmā vijole, izcilais krievu vijolnieks un pedagogs Aleksejs Lundins.

Turpinot iesāktās tradīcijas arī sestajā klasiskās mūzikas piedalīsies izcili mūziķi no Krievijas, Itālijas, Spānijas, Austrijas, Vācijas un Latvijas.

Festivāla laikā no 24.jūlija līdz 2.augustam labākajiem Latvijas mūzikas skolu audzēkņiem būs iespēja apgūt mūzikas meistarības noslēpumus meistarklasēs pie izciliem pedagogiem – vijolniekiem - Alekseja Lundina (Krievija), Annas Kandinskajas (Austrija), Evas Binderes (Latvija), klavieres - Vsevoloda Dvorkina (Itālija) un Mariannas Aivazovas Livafinau (Spānija), flautas spēli pie Ilonas Meijas (Latvija), akordeonu pie Ņikitas Vlasova (Krievija), alta spēli pie Erik Wenbo Hu (Vācija), saksofonu pie Kārļa Vanaga (Latvija), čellu pie Ivara Bezprozvanova (Latvija), Kristīnes Blaumanes (Latvija). No 2.aprīļa līdz 30.maijam gaidām Latvijas un ārvalstu audzēkņu pieteikumus meistarklasēm. Dalības maksa meistarklasēs ārvalstu audzēkņiem - 10 dienas 600 euro. (meistarklases, uzturēšanās, koncerti).

Klasiskās mūzikas festivāls ir kļuvis par jauku ikgadēju tradīciju, kura pulcē Salacgrīvā izcilas Eiropas, Krievijas un Latvijas klasiskās mūzikas zvaigznes. Šogad festivāla koncertos uzstāsies Arama Hačaturjana trio no Armēnijas, latviešu mūziķi Kaspars Zemītis ar programmu Karstās stīgas, izcilais ukraiņu pianists Aleksandrs Romanovskis, Aleksejs Lundins, Kristīna Blaumane, Anna Kandinskaja, Ņikita Vlasovs, Ilona Meija, Vsevolods Dvorkins, Marianna Aivazova Livatfinau, Kārlis Vanags, Ivars Bezprozvanovs, Eva Bindere. Festivāla laikā –notiks klasiskās mūzikas koncerti Salacgrīvā, Ainažos un Liepupē, mūzika skanēs baznīcās, kultūras namos un brīvā dabā.
Gala, jeb festivāla noslēguma koncerts notiks Kapteiņu ostā uz ūdenī peldošās skatuves 2.augustā ar festivāla patrona Alekseja Lundina un Sinfoniettas Rīga stīgu grupas uzstāšanos. Gala koncerta īpašā viešņa tiks paziņota jūnija beigās.

Biļetes uz festivāla koncertiem varēs iegādāties Biļešu paradīzes kasēs, Salacgrīvas Tūrisma informācijas centrā un Salacgrīvas kultūras namā.
Festivāla mākslinieciskais vadītājs, „Virtuozi Moskvi” un „Mocart – kvartet” pirmā vijole Aleksejs Lundins par festivālu saka “Daba un mūzika, kas var būt labāks un svarīgāks? Salacgrīvā ,kas atrodas vienā no skaistākajām Latvijas vietām ,mūzika var skanēt ne tikai dažādās zālēs, bet arī brīvā dabā ,kas radīs brīvību mūziķu saskarsmē ar festivāla viesiem”.

„Salacgrīvas pilsēta jau kļuvusi pazīstama ar mūzikas festivālu organizēšanu un šis kamermūzikas festivāls kļuvis par vēl vienu spilgtu iespaidu pilsētas muzikālo pasākumu virknē”, pārliecināts ir Salacgrīvas novada Domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs.
www.salacgriva.lv www.klasikasalacgrivafestival.lv

Informāciju sagatavoja Ilga Tiesnese – Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla fonda koordinatore 64071987, 26545574, salacgriva.klasika@gmail.com 

    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031