28. marts, 2024, Ceturtdiena

Ginta, Gunda, Gunta

skatīties video
Jaunākais video no youtube.com

Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāls 2011.gada 1.-7.augusts

30.05.2011 07:30

Salacgrīvā šajā vasarā, laikā no 1.līdz 7.augustam notiks jau II Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāls. „Salacgrīvas mūzikas festivāla” norises laiks un vietas – Salacgrīvas kultūras nams, Lielsalacas luterāņu baznīca, Marijas Goreti Salacgrīvas katoļu baznīca, un Kuivižu jahtu ostas peldošā platforma. Festivāla ietvaros mūzikas cienītājiem būs iespēja tikties ar Latvijas Nacionālās Operas vadošajiem solistiem Sonoru Vaici, Kristīni Zadovsku, Jāni Apeini, Ingusu Pētersonu un citiem mūzikas izpildītājiem, kā arī ar mūziķiem no Krievijas un Čehijas.  Mūzikas festivāla laikā, nedēļas garumā, tiks organizēta arī nometne – meistarklases talantīgākajiem Latvijas mūzikas skolu bērniem, kuras vadīs Maskavas konservatorijas pasniedzēji un Latvijas spožākie mūziķi. Biļetes var iegādāties biļešu paradīzes kasēs http://www.bilesuparadize.lv/ un no 1.jūlija arī Salacgrīvas TIC.

Logo_Salacgrivas klasiskas muzikas festivals.jpg

Par  „Salacgrīvas mūzikas festivālu”:

„Virtuozi Moskvi” un „Mocart – kvartet” pirmā vijole un festivāla mākslinieciskais vadītājs Aleksejs Lundins:

"Daba un mūzika, kas var būt labāks un svarīgāks? Salacgrīvā ,kas atrodas vienā no skaistākajām Latvijas vietām ,mūzika var skanēt ne tikai dažādās zālēs, bet arī brīvā dabā ,kas radīs brīvību mūziķu saskarsmē ar festivāla viesiem."

Salacgrīvas novada Domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs:

"Salacgrīvas pilsēta jau kļuvusi pazīstama ar mūzikas festivālu organizēšanu un šis kamermūzikas festivāls varētu kļūt par vēl vienu spilgtu iespaidu pilsētas muzikālo pasākumu virknē. Vēl jo vairāk tāpēc ,ka pilsētā muzicēs tik spilgtas Krievijas un Latvijas kamermūzikas zvaigznes. Tā būtu brīnišķīga iespēja dalīties pieredzē un radošos meklējumos jaunajiem un jau slavas virsotnes sasniegušajiem mūziķiem ,bet festivāla apmeklētājiem gūt baudījumu dvēselei un garam."         

Festivāla dalībnieku saraksts

Krievija
Aleksejs Lundins -festivāla mākslinieciskais vadītājs, Virtuozi Moskvi un Mocart-kvartet pirmā vijole.
Vsevolods Dvorkins - pianists, Eiropas Mūzikas akadēmijas (Itālija) klavieru klases pasniedzējs, Maskavas konservatorijas pasniedzējs.
Ņikita Vlasovs - akordeonists, starptautisku festivālu laureāts.
Kārlis Vanags - saksofonists, flautists, komponists, spēlē dažādos sastāvos, Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas pasniedzējs.
Ilona Meija – Latvijas Mūzikas akadēmijas pūšamo instrumentu katedras vadītāja, pasniedzēja

Čehija
“Zemlinsky kvartet”

Latvija
Sonora Vaice – Latvijas Nacionālās operas soliste
Kristīne Zadovska- Latvijas Nacionālās operas soliste
Jānis Apeinis - Latvijas Nacionālās operas solists
Ingus Pētersons – Latvijas Nacionālās operas solists
Ilze Ozoliņa - Latvijas Nacionālās operas pianiste


“City Jazz band” diriģenta Kārļa Vanaga vadībā

 

Meistarklašu pasniedzēju saraksts

Aleksejs Lundins-vijole
Vsevolods Dvorkins – klavieres
Ņikita Vlasovs – akardeons
Ilona Meija – flauta
Kārlis Vanags - saksofons

Foto galerija

Tiekamies Salacgrīvā!

 

Koncerts programma

ABONEMENTS  UZ VISIEM TRIJIEM FESTIVĀLA KONCERTIEM Ls 15,-

Pirmdiena 1.08

Meistarklases Latvijas mūzikas skolu bērniem

Zemlinsky kvartet" stīgu kvartets no Čehijas, Salacgrīvas katoļu baznīcā plkst. 19:00 Biļetes cena Ls 8,-. "Zemlinksky kvartet" tika dibināts 1994.gadā un ir kļuvis par vienu no populārākajiem stīgu kvartetiem pasaulē. Kvartets ieguva pirmo vietu prestižajās Bordo Stīgu kvartetu sacensībās (2010), viņi ir izpildījuši vairāk nekā 180 pasaulē populāru skaņdarbu. "Zemlinksy kvartet" pirmo reizi kvartetā vēsturē, sniegs koncertu Baltijas valstīs un tas notiks Latvijas pilsētā - Salacgrīvā.

zemlinsky-quartet-d428.jpg

 

Otrdiena 2.08

-Trešdiena 3.08

 Meistarklases Latvijas mūzikas skolu bērniem

 

Ceturtdiena 4.08

Meistarklases Latvijas mūzikas skolu bērniem

Meistarklases pedagogu koncerts, Salacgrīvas kultūras namā plkst.19:00, Ieeja bez maksas

Picture 109.jpg

 

Piektdiena 5.08

Meistarklases Latvijas mūzikas skolu bērniem

Meistarklases pedagogu koncerts, Salacgrīvas kultūras namā plkst.18:00, Ieeja bez maksas

Picture 108.jpg

 

Sestdiena 6.08

-

"City jazz band", Salacgrīvas kultūras namā, plkst.19:00, Biļetes cena Ls 5,-. Kārļa Vanaga City Jazz Big Band ir izveidots 2007.gada vasarā. Šis ir pilna modernā sastāva bigbends 20 mūziķu sastāvā, kurus vieno vēlme spēlēt mākslinieciski augstvērtīgu mūziku, tādejādi radot prieku sev un klausītājiem. City Jazz Big Band ir piedalījies Lindas Leen DVD Live at the Opera ierakstā, CD Jazz in Latvia 2008, Jāņa Stībeļa CD "Diapozitīvi".

SJBB.jpg

 

Svētdiena 7.08

-

Latvijas Nacionālās Operas solistu Sonoras Vaices, Kristīnes Zadovskas, Jāņa Apeiņa, Ingusa Pētersona latviešu kamermūzikas koncerts. Lielsalacas luterāņu baznīcā  14:00  Biļetes cena Ls 7-

opera.jpg

GALA KONCERTS Uz ūdens KUIVIŽU JATHU OSTĀ  21:00  Piedalās – Latvijas Nacionālās operas solisti un mūziķi – Aleksejs Lundins, Vsevolods Dvorkins, Kārlis Vanags, Ņikita Vlasovs un Ilona Meija

jahtu.osta.jpg

 

Salacgriva_Flaijers_Mugura.jpg

    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031