Klajā nākusi Reņģēdāju Pavārgrāmata
23.11.2021 12:33
Aicinām reņģi atpakaļ ēdienkartē! Šāds ir pirmā stāsta virsraksts nupat iznākušajā Reņģēdāju pavārgrāmatā, kurā apkopotas vairāk kā 200 reņģu un brētliņu ēdienu pagatavošanas receptes no seniem laikiem līdz mūsu dienām un no reņģu zupas līdz kūkai. Visi zinām, ka Salacgrīvā 2016.gadā notika Pirmais Reņģēdāju festivāls, diemžēl šī jaukā tradīcija celt godā reņģi, zvejniekus, gatavotājus un ēdājus pārtrūka 2020. un 2021.gadā Covid pandēmijas dēļ.
Šajā ierobežojumu laikā Reņģēdāju festivāla idejiskais tēvs Dzintris Kolāts “nenokāra degunu” un ar iedzīvotāju, uzņēmēju, pašvaldības un Zivju fonda atbalstu uzsāka veidot Reņģēdāju pavārgrāmatu, kas nu ir ceļā uz Jūsu dzīvokļu, savrupmāju, viensētu virtuvēm. Ļoti ceram – arī uz Latvijas restorānu un ēdnīcu pavāru grāmatplauktiem.
Pavārgrāmatas receptes papildinātas ar zvejnieku, zivju ēdienu un produkcijas gatavotāju stāstiem.
Grāmatas producents un idejas autors ir Dzintris Kolāts, savukārt receptes pierakstīja un sakārtoja Gints Šīmanis, lai uzturētu možu garu, grāmatā izmantotas karikatūrista Aigara Lapiņa zīmētās bildes.
Pirms Ziemassvētkiem “Reņģēdāju pavārgrāmatu” varēs iegādāties Salacgrīvas tūrisma informācijas centrā.
Grāmata tapusi Zivju fonda finansētā projekta ietvaros.
Solvita Kukanovska